h ani üzente 13 éve

Én is áldozata voltam ennek a sunda-bunda, etikátlan cégnek. Közel száz cikket írtam tavaly, de ebből nem láttam pénzt. Így igaz, ahogy Sárközi Dezsőné mondja: undorító, ahogy visszaélnek a munkanélküliek kiszolgáltatottságával.

Nem fogadom el érvként, hogy "imádok írogatni, nekem ez szórakozás" - noha én is nagyon szeretek írni - de ha csak szórakoztatni akarnak, akkor ne ígérjenek "munkalehetőséget"!
Mert ez így csalás, átverés. Mellesleg igazán színvonalas cikk megírásához legalább két óra kell (minimum), mert a cikkek minősége jelentősen romlik, ha manufaktúrában gyártjuk.
Felvettem a kapcsolatot egy távmunkákat vizsgáló céggel - kinyomozták, hogy a Virtuális Ingatlan Biznisz tulajdonképpen egy weboldalt készít, amire hirdetéseket raknak (Google adsense) - így ők a hirdetések alapján pénzhez jutnak - cikkírókat meg azért toboroznak, hogy minél többen olvassák az oldalt, annál jobb - olcsó, pontosabban ingyenmunkásokat keresnek, hogy tartalmasabb legyen a weboldaluk.

Az a gyanúm, akik védik a "céget" (ki tudja, ki áll mögötte), szerintem beépített emberek - én még nem hallottam, hogy bárki akár egy fillért is kapott volna.

Szerintem - ha valaki hobby-ból írogat - inkább készítsen magának önálló weboldalt (ma már ingyen, vagy pár száz forintért bárkinek lehet), és inkább rakja oda a műveit - ne ezeket a szemeteket gazdagítsa! Ráadásul megsértik a szerzői jogot -is, ami bűncselekmény! Remélem, mihamarabb leleplezik ezeket a csalókat!
Szörnyű, hogy ilyen megtörténhet!

Válasz

Fodorné Tóth Krisztina üzente 14 éve

Gyerekek, hol jelennek meg ezek a cikkek? Én azért elolvasnék párat... ez egy. Kettő: korrekt cég nem módosítja a feltételeket a szerződéskötés után csak úgy, egyoldalúan. Akkor felajánlja, hogy új szerződést köt, és a másik fél nem köteles elfogadni az új feltételeket. Kivéve ha az eredeti szerződésben benne van az egyoldalú változtatás. Akkor viszont - és ez szubjektív - nem írnám alá, mert nagyon nagy visszaélésekre ad lehetőséget a másik fél részéről, ráadásul úgy, hogy jogilag nehezen támadható.
A magam részéről megnéztem az oldalt, és úgy láttam, hogy mivel nincsenek konkrétumok, nem látható át a rendszer, zsákbamacska az "ajánlat", nem fogok regisztrálni vagy mit kell ott.

Válasz

Orvosné Apró Andrea üzente 14 éve

Sziasztok!

Most leállás van már egy hete. Senki sem tud cikket írni, nem csak egyes emberkék. Az egész oldal átalakítás alatt van. Azért nem írnak vissza sem, mert most ezen dolgoznak az oldal szerkesztői. Az oldal hamarosan újból használható lesz. Mellesleg a hitetlenkedőknek ismét megírnám én már kaptam kifizetést. Kétszer is. :-) Az Ágnesnek meg igaza van. De amúgy nem biztos, hogy kell egy évet várni. Minél több cikked van, annál jobb a napi pénzed is. Napi 4-5 cikket meg simán meg lehet írni. Ráadásul ott vannak a versenyek is, amelyekre attól függetlenül, hogy megnyeri az illető vagy sem, gyűlnek a cikkeink. Hiszen az emberek többsége ír versenyre, s ha még meg is nyerjük még jobb, ugyanis pénzt is kapunk érte, s a cikkeink is nőttek ezáltal, ami több bevételt is fog eredményezni. Azt azonban ne feledjük már el, hogy a frissen megírt cikkek, kb. 2-3 hónap után hoznak valami pénzt is, addig mindenki azokból a pénzekből kap, amiket a régebbi felhasználók írtak. Ezt is tartsuk szem előtt. Csak ennyit akartam elmondani és hozzáfűzni a dolgokhoz.

Üdv

Válasz

Sárközi Dezsőné üzente 14 éve

Kedves Banai Ágnes. "Nem tartom átverésnek a munkát. Hiszek azoknak, akik elmondták, hogy évek - azaz évek múlva lehet vele pénzt keresni." mi az, hogy évek múlva? ki mondta neked ezt. Erről a hirdetésben szó sem volt. és sajnos szerződést sem kaptál Te sem és senki a világon. Miben bízol, hogy később pénzt is kapsz többet mint most érte. Nagyon kíváncsi lennék rá. Ági

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok!
Nekem a 25. cikk után le van állva az oldalam, nem tudok írni!!
Egyébként nagyon tetszik a cikkírás, szórakoztat, de senki nem ír vissza válasszal a szerkesztőségből:((
Az teljesen logikusnak tűnik, hogy emelkedő fizetésről van szó. Viszont van közöttetek olyan, akinek már utaltak? És volt olyan, akinél leállt pár napra a cikkírási lehetősége?
Várom válaszotokat

Üdv
Valore

Válasz

Santa Róbert üzente 14 éve

Sziasztok,
Tud valaki olyanról akit egyáltalán ki is fizettek?
Köszi
Üdv:
a sokadik átvert...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Kedves Sárközi Dezsőné,
Nem tartom átverésnek a munkát. Hiszek azoknak, akik elmondták, hogy évek - azaz évek múlva lehet vele pénzt keresni. Mindenesetre gőz erővel dolgozom, nem egy-két cikket irok, néha, hetente, hanem napi 4-5 cikket legalább, úgy vélem, hogy egy idő után meg lesz a gyümölcse forintban is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Kedves Kókai György, úgy látom nem egyedül vagyok azzal a kéréssel, hogy oszd meg velünk a napi 4-5 ezer forintot hozó munkát. Legalább annyit tehetnél, hogy megírod, nem kívánod megosztani másokkal is ezt a lehetőséget. A megjegyzésedet megértem, és nem hiszen, hogy kivetni való lenne abban, hogy valaki szórakozásból írogat, Te a pénzre utazol én, ebben a munkában a szórakozást helyezem előtérbe. Üdv. Ágnes

Válasz

Sárközi Dezsőné üzente 15 éve

Banai Ágnesnek üzenem, hogy én nem szórakozást, hanem munkát kerestem náluk. Én személy szerint nem tartom szórakoztatónak, azt, hogy kihasználják ŐK is a munkanélküliséget.. Inkább megalázónak tartom azokkal szemben akik írják a cikkeket, ÉS EGY NAGY ÁTVERÉSNEK. Sajnálom hogy ezt is feltettem, mert elsőre jónak tűnt. Ági

Válasz

Kókai György üzente 15 éve

Igen Ági ez egy fantasztikus lehetőség :)))

Én is irtam vagy 30 cikket és 10 nap után kemény 57 forintot kaptam...Hamar gyorsan abba is hagytam :))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Most jelentkeztem be a klubba és a network-be, majd végig olvastam a hozzászólásokat. Igen, van benne átverés, de én már megszerettem a két hónap alatt, hogy a legklülönfélébb témákról írhatok é a pénz már nem igazán izgat. Előszőr hatalmasakat hahotáztun a férjemmel, amikor megírták, hogy az első tíz cikk után másnap a számlámon lesz az összeg. Egy levelet azonban kaptam Marcelltől /vajon ki lehet ő, mert egyetlen kérdésemre sem válaszolt még/ hogy megváltozott a helyzet, tizről, harmincra változik a minimum cikk, s ha azt teljesítettem láthatom a kifizetéseket is.
Nos harminc cikk után 19, azaz tizenkilenc forintot kerestem. Tényleg nem éri el az egy forint naponta az egy cikk után járó honoráriumot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szeretném megkérdezni Kóka Györgyöt mivel keresi a napi 4-5 ezer forintot?
Meg tenné, hogy megosztaná velem?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nem fogsz találni. Én már több mint két hónapja "dolgozom" az ingatlannál, és sikerült száznál jóval több cikkel 19, azaz Tizenkilenc forintos napi díjra szert tenni. Egyszóval, aki a pénzért dolgozik náluk, ne tegye, de ha jól szórakozoik, mint én, az fogjon bele, élvezni fogja.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Ne keress, nem fogsz találni. De ha kiváncsi vagy, szívesen leírom a storyt, én több mint két hóanpja "dolgozom" náluk és sikerült 19, azaz tizenkilenc forintot keresnem több mint száz cikkel!

Válasz

Orvosné Apró Andrea üzente 15 éve

Sziasztok!

Én is ezt szeretném megtudni Kókai Györgytől. De lehet nem is létezik ez a munka.

Azért még várom türelmesen a válaszát.

Válasz

Orvosné Apró Andrea üzente 15 éve

Ezt szeretném én is megtudni, de úgy látszik nem publikus, vagy nem is létezik a munka.

Azért még várom türelmesen Kókai György válaszát.

Válasz

Sülyi Ildikó üzente 15 éve

Kókai Györgytől kérdezem Mivel keresel te 4-5ezer forintot?Mert én is szeretnék!

Válasz

Orvosné Apró Andrea üzente 15 éve

Biztosan nagyon sokunkat érdekelne a te munkalehetőséged.

Válasz

Orvosné Apró Andrea üzente 15 éve

Sziasztok.

Én nem mondtam ,hogy ez egy álom állás. Maradok ennél, mert csak ezt ismerem, s ez legalább megbízható eddig. Te nem tudom milyen munkát csinálsz ha napi 4-5 ezret is megkeresel vele. Tényleg akkor már le is írhatnád milyen munka az?

Szia

Válasz

Kókai György üzente 15 éve

Andrea akkor csak irj nyugodtan...Én maradok annál a távmunkánál ami napi 4-5 ezret is hoz...

Válasz

Orvosné Apró Andrea üzente 15 éve

Sziasztok!

Én az oldal olyan felhasználója vagyok, aki már kapott kifizetést. Természetesen forintban. Én nem tartom átverésnek az oldalt. Lehet, hogy 60 fillért ér egy cikk, ahogy példaként írtátok, de azt a 60 fillért minden nap megkapjátok azért az egy cikketekért, amit egyszer megírtok. Ez nem mindegy. S minél többet írtok, annál több lesz a bevétel. Ne felejtsétek el, hogy ez egy kiegészítő jövedelmet ígérő munka, nem főállást ígérő. Illetve az sem mindegy, hogyan használjátok a kulcsszót, mennyiszer van a cikkben. Meg hogy belinkelitek e a cikkeket. Én mindenesetre nem hagyom abba a cikkírást. Nekem bevált. De türelemmel kell lenni. Persze ott vannak a versenyek is. Egyrészt pénzt is nyerhetsz vele, másrészt gyűlnek a cikkeid is, így több pénzt kapsz. De mindenki maga döntse el.

Válasz

Kókai György üzente 15 éve

Sziasztok..ez egy nagy baromság..Én is csináltam...Irtam vagy 40 cikket azt 20 forint...Ehh kösz max a 60 évek végén jolett volna...Abba is hagytam....

Válasz

Sárközi Dezsőné üzente 15 éve

Demény Ágnesnek üzenem. Ezeket tudom mert én tettem fel. És már írtam is nekik. Azt mondták nem tudnak mit csinálni velük, a munkavállalóknak kell nagyon figyelniük hová regisztrálnak. Kérdezem, ha ők sem csinálnak semmit akkor minek kell beírnunk nekik. Én már 2 céggel kapcsolatban is írtam.
Füleki Zoltánné üzente "Juditnak! a kifizetés húszezer forinttól kezdődik"
Te is írsz nekik? És ki si fognak fizetni gondolod? Amikor én regisztráltam a kifizetéshez azt írták, hogy 10 cikk után fizetnek. Ahogy olvasom amiket írtatok azóta, egyre nagyobb csalásnak tartom. Vigyázzatok velük nagyon. Ági

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Juditnak! a kifizetés húszezer forinttól kezdődik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Én ma értem el a 30. cikket, mert már ennyi a beugró, és kaptam érte kemény 18 forintot amit akárhogy osztok szorzok nem lesz belőle jövedelem, legfeljebb 100 év múlva azt hiszem. erről ennyit.

Válasz

Demény Ágnes üzente 15 éve

Folyt.

A másik hely ahová fordulni lehet a Magyar Távmunka Szövetség
Cím: 1392 Budapest, Pf. 262 Fax: + 36 1 336 7099

További kontaktadatok: Infovonal: Mobil: +36 30 620 6969;

+36 30 530 9738 E-mail: iroda@tavmunka.org

Ha bármilyen kérdése, észrevétele, vagy javaslata van, azt kérjük, juttassa el hozzánk www.tavmunka.org - Rendteremtés az internetszolgáltatás piacán.

Üdv: Ági

Válasz

Demény Ágnes üzente 15 éve

Kedves Ági!

Ide irhatsz az átverés miatt.

Az I-Work Közhasznú Alapítvány várja azok jelentkezését, akiket megkárosítottak "távmunka hirdetők", és regisztrációs díjat kértek munkaközvetítés címén.

Az alábbi űrlap kitöltésével jelezheti felénk, ha Ön valamilyen visszaélést tapasztal internetes portálok, honlapok működésével kapcsolatban, vagy ha Önt, vagy valamelyik ismerősét, hozzátartozóját megkárosították. A bejelentett eseteket megvizsgáljuk, - és lehetőség szerint segítséget nyújtunk. A félreértésre okot adó, vagy jogsértő tartalmakat tartalmazó internetes hivatkozásokat honlapunkon közzétesszük.

STOP! az Internetes távmunka-csalóknak!

panasz@i-work.hu

Válasz

Sárközi Dezsőné üzente 15 éve

Nagyné Németh Éva üzente 4 napja, Te ezt írod: fizetnek, mi benne az átverés? Sajnos erről többet nem tudok írni, mert én még nem értem el a kifizetési jogosultságot itt. Éva Kedves Éva! remélem nem 6 forintot kapsz majd 10 cikkért mint Bodnár Judit édesanyja. Hát ha neked ez egy valódi munkát adó cég akkor sok -sok cikket írjál nekik még . Szerintem ez egy tökéletes ÁTVERÉS . Kaptatok szerződést? Megírták mennyi pénz jár konkréten 1 cikkért. NEM . A Ti Döntésetek, én azért tettem fel mert csalásnak tartom. A világom semmire sem válaszoltak, mint írtam. Ági

Válasz

István Barbara üzente 15 éve

Sziasztok!
Találtam egy oldalt, ami korrektül leír mindent. Ez az oldal a virtus.hu !!! Én regisztráltam, igaz még nem igazoltak vissza. Leírnak mindent! Hogyan kapsz honoráriumot, mekkora legyen egy cikk (800 Leütés!) hogyan kell adózni! Sőt akár azt is megnézheted mennyit kapott a legjobb virtos irója! És ami fontos: amint megjelenik a cikked folyamatosan nyomon tudod követni! Alul minden cikknél ki van írva, hogy mennyi honoráriuma van. Nézzétek meg ti is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Írjátok csak nyugottan azokat a cikkeket... :D
Kész átverés az egész...
10cikk után 6ft-ot fizetnek xD magyarul egy cikk 60fillér... xD

Válasz

Nagyné Németh Éva üzente 15 éve

Sziasztok!

Na látjátok, Judit hozzászólásából kiderül, hogy létezik,működik a cikkírással kapcsolatos tevékenység - ha fizetnek, mi benne az átverés?

Judit! Te meg olvasd át mégegyszer a GYIK-et és minden kérdésedre választ kapsz,
a cikk mennyisége, minősége alapján számolják a jutalékot és egy cikkért nem egyszer kapsz pénzt. A kifizetési időről is tesznek említést a GYIK-ben, amit már regisztráció előtt elolvashattál (volna).
A levélválasszal meg légy türelmes,biztos sokan írnak, én a regim óta majd'naponta
(hétvégén) is kaptam tőlük leveleket - már az első napon is!
Tehát a cég bizonyítottan létezik!
Sajnos erről többet nem tudok írni, mert én még nem értem el a kifizetési jogosultságot itt. Éva

Válasz

Bodnár Judit üzente 15 éve

hello már a cikk írással ott tartink hogy nekem 7 van de anyumnak meg van a 10 és kemény 6 forintot kapot 2 nap után 19 lett. írt nekik hogy mikortól van kifizetés de eddig válasz nem kapot

Válasz

Sárközi Dezsőné üzente 15 éve

Adrienn elolvastad ezt a cikket.? Csodálkoznék rajta, ha téged nem töröltek még , amennyiben az én linkemről regisztráltál be.. Hogyan vertek át benne van a cikkben. , de ide is kiírom.: Sok kérdés a munkával kapcsolatban és ezekre szeretnék konkrét valódi válaszokat: Megkérdeztem – Válaszoltak szerinted? NEM
Inkább törölték Ők az én regisztrációmat! Kedvesek nem? ez van Ági

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Éppen meg akartalak keresni itt a network-ön az cikk írással kapcsolatban. Én is beregeltem (amikor ajánlásodat láttam) és írkáltam cikkeket, de még nem lenne kifizetésem. Ági, a kérdésem: mi benne az átverés? Téged hogyan vertek át? Ha nem publikus, emailben visszaírnál? Adri

Válasz

Tóth Tünde üzente 15 éve

Sajnos igy van én is porul jártam már. Kihasználják a jó hiszemü embereket. Köszi Tündi

Válasz

Sárközi Dezsőné üzente 15 éve

Laci azért elolvashatnád a cikket ha már itt jársz és hozzászólsz. Miért jó nekem az, ha ÁTVERÉS amit ajánlanak? Neked meg azért nem jó mert nem tudsz cikket írni? Ági

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Sok sikert kivánok hozzá mert ez csak neked jó de nekem nem Üdv.laci.

Válasz

Szabó Lászlóné üzente 15 éve

Irjál a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek. Nekünk is ezt ajánlották más témában. hátha sikerrel jársz.
pussz Ági

Válasz